Forskarskola för gymnasielärare

Är du lärare på gymnasiet och intresserad av att forska på halvtid? Nu erbjuder LUCCI vid Lunds universitet och Bolincentret vid Stockholms universitet tolv platser för lärare som vill vara forskarstudenter inom naturvetenskap och geografi med inriktning på klimat. Studierna ger en licentiatexamen.
licentiander sökes bild

För antagna på forskarskolan sker forskarstudierna på halvtid över fyra år, och tanken är att eleverna på gymnasieskolan ska få vara delaktiga i sin lärares forskning, med egna projekt och specialarbeten. Det finns också resurser att göra fältstudier och resor i samband med forskningsprojekten. Det finns tolv platser till forskarskolan, varav hälften har sin handledning vid Lunds universitet och hälften vid Stockholms universitet.

Mer information om utbildningens upplägg och hur du söker finns på den här länken till Stockholms universitet

Latest articles

5 February 2018
Forskarskola för gymnasielärare